Alles wat je nog wou vragen over slow flowers

Zijn slow flowers duurzaam? 

Slow flowers worden ecologisch geteeld op een veld bij jou in de buurt. Ze hebben dus geen duizenden kilometers afgelegd voor ze in je vaas belanden. Door te kiezen voor lokale, ecologisch geteelde seizoensbloemen maak jij een duurzame keuze. 

Zijn slow flowers ook biologisch? 

Sommige slow flowers dragen het biologisch certificaat. Dat betekent dat de teler of florist onder controle staat. Omdat dat een betalend systeem is, kiezen heel wat (kleinere) slowflower-telers ervoor om zich niet te laten controleren. Lees in het charter wat SFB wél van telers en floristen verwacht op vlak van ecologie. 

Kan elke bloementeler of florist lid worden van SFB? 

Neen. Leden van Slow Flowers België moeten de waarden van het charter onderschrijven. Enkel wie ecologisch, lokaal en seizoensgebonden werkt, kan lid worden. Wat we daar precies mee bedoelen, lees je in het charter. 

Worden slow flowers gecontroleerd? 

Slow Flowers zijn niet gereguleerd. De slowflower-beweging is een netwerk van mensen die ijveren voor duurzame, lokale bloementeelt en de schoonheid van seizoensbloemen onder de aandacht willen brengen. 

Wie zit er achter Slow Flowers België? 

Slow Flowers België wordt gerund door vrijwilligers: telers en floristen die dit netwerk willen laten groeien en de duurzame lokale bloem op de kaart helpen zetten. Bekijk hier het team achter Slow Flowers België. 

Kan ik in het buitenland slow flowers vinden? 

Slow Flowers België is de Nederlandstalige Belgische poot van een internationale beweging.  Zowat overal in Europa vind je Slow Flower-netwerken. Slow Flowers België onderhoudt contacten met verschillende Europese slow flower-netwerken.

Ik verwerk droogbloemen tot duurzame creaties. Kan ik lid worden? 

Als jij werkt met lokale en ecologisch geteelde droogbloemen, kan dat zeker. In het charter vind je alle voorwaarden waaraan je moet voldoen om lid te worden. 

Ik ben een Brussels florist, kan ik lid worden van Slow Flowers België? 

Zeker. Je kiest zelf of je aansluit bij het Nederlandstalig of Franstalig netwerk. Onze Franstalige  zusterorganisatie vind je hier

Kan ik als tuinier lid worden van Slow Flowers België? 

De leden van SFB zijn professionele telers of floristen. Maar wij vinden het natuurlijk fantastisch dat je warm loopt voor ecologische en lokale seizoensbloemen. Draag je onze beweging een warm hart toe? Dan kan je ook vriend van Slow Flowers België worden. Hierover volgt spoedig meer nieuws. 


LEES MEER OVER ONZE WAARDEN EN DOELEN IN HET CHARTER

LID WORDEN

 

Slow flowers in je buurt

Van De Panne tot Maaseik: overal in Vlaanderen en Brussel groeien Slow Flowers. Met deze handige kaart vind je Slow Flowers in jouw buurt. Gebruik de tags om je zoekopdracht te verfijnen.

PS: Op zoek naar Slow Flowers in Wallonië? Onze zustervereniging Slow Flowers Belgique vind je hier [https://belgiumslowflowers.be]

TOON DE KAART